K Atelier Jan Brokkelkamp

Schilderijen en glasobjecten vanJan BrokkelkampGeerstraat 26do en vr 14-17 za 11-17 uurjanbrokkelkamp.nl

Atelier Jan Brokkelkamp

In de Geerstraat heeft Jan Brokkelkamp al meer dan 20 jaar zijn eigen galerie.

Twee creatieve uitingen worden er geëxposeerd.

Beeldend kunstenaar als schilder.

Hij heeft de laatste dertig jaar van zijn schilderscarrière besteed aan de geometrische abstracte kunst. Daarbij maakt hij gebruik van ritmen en soms van wiskundige principes. Door ordening van bepaalde figuren, het spelen met verhoudingen en het gebruiken van op het gevoel inspelende kleuren, komt hij uiteindelijk tot zijn creaties. Zijn werken ademen een statische harmonische sfeer. Soms komen bepaalde beeldvormen meerdere keren voor, tegen een iets in kleur gewijzigde achtergrond. De kleurvelden zijn in een egale kleur geschilderd, de randen scherp (hand gepenseeld). De kleurnuances spelen een belangrijke rol. Dit geometrische abstracte uitgangsprincipe leidt niet tot voorspelbaarheid of verstarring. Hij weet telkens weer te verrassen.

Beeldend kunstenaar als Glazenier.

De laatste twintig jaar heeft hij zich ook ontwikkeld als glazenier. Begonnen met glas in lood heeft hij zich ook de technieken van fusing (glas versmelten) en Tiffany en appliqueer (verlijmen) eigen gemaakt. In al deze technieken heeft hij altijd zijn eigen ontwerpen gemaakt. Het ontwerpen vergt de meeste creativiteit de uitvoering de vakkennis en die heeft hij door te doen geleerd. Als kunstenaar is het natuurlijk heerlijk vrij werk te kunnen maken. Dan kun je, je eigen keuzes en voorkeuren uitvoeren. Maar ook de gerichte opdrachten worden door hem met de meeste creativiteit ontworpen en uitgevoerd. Telkens weet hij zijn glaswerk iets mee te geven wat de opdrachtgevers tot tevredenheid stemmen.

Hij stelt dat de creativiteit ligt in het ontwerpen en het uitvoeren heeft hij door te doen geleerd. Inmiddels heeft hij honderden glas ontwerpen gemaakt en uitgevoerd. Veel opdrachtgevers zijn meer dan tevreden.

Contactinformatie

Geerstraat 26

do en vr 14-17 za 11-17 uur

janbrokkelkamp.nl